Menu:

BŘEZEN 2014 - Vynášení - MORANY

24.3.2014

BREZEN-2014-Vynaseni-MORANY-PO1040-7022880.jpgVítíáme tě jaro

I v našem sdružení jsme spálili Moranu,symbol zimního období.Podle slovanské tradice jsme tak dali sbohem bídě i neštěstí a přivítali první známky života.

Po zimě jsme přivítali jaro.V pátek v první jarní den jsme se shromáždili před bodovou občanského sdružení,abychom jarními básněmi přivítali jaro.Společně jsme si vytvořili Moranu.K vlastnoruční výrobě Morany jsme potřebovali bílé plátno na šaty,náhrdelník,suché větve na ruce,roští,starou slámu a suchou trávu,kterou jsme použili na vlasy.

I letos byla "ošklivá",a proto nikomu nebylo líto,že se s ní na konci našeho putování rozloučíme.Vyrazily jsme v průvodu a zamířili jsme do odlehlejších míst Broumova-Černá stezka.Během cesty jsme společně recitovali básně a zpříjemňovali odpoledne lidem,kteří nás potkali nebo nás viděli z oken.Dorazili jsme na most,který vede přes řeku Stěnavu.Moranu jsme zapálili a jako každý rok vhodili do řeky.

Naše poslání

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou ambulantní a terénní služby poskytované rodině s dítětem, u kterého existují rizika ohrožení jeho vývoje, nebo je jeho vývoj ohrožen v důsledku dopadů dlouhodobě obtížné sociální situace, kterou rodiče nedokážou sami bez pomoci překonat.

 

footer-logo.png

Kontaktujte nás